Архив на категория: Мъжки ризи

Мъжка риза с къс ръкав

stock_prod40719_image_1899902256Има ли нещо по гръмогласно и претенциозно в мъжкия гардероб от ризата с къс ръкав? Този модел ризи набират скорост в началото на 20 век, те се предлагат на мъжкия пазар като стилен комплект за игра на тенис. А сега мъжете най – вече ги предпочитат за свободното си време за разходки навън или лятната почивка.

Мъжете също са претенциозни към своето облекло затова едно от най – важните неща за една дреха освен с нея да изглеждате добре е тя да бъде поддържана, изгладена и съчетана подходящо с облеклото. Ризите с дълъг ръкав строго погледнато може да ги навсякъде и по всякакъв повод на работното място, официални поводи и вечери, но за ризата с къс ръкав не може да се каже същото. Когато става въпрос за ризи с къс ръкав трябва да се съсредоточите върху ръкавите и раменете.Ризата трябва да ви бъде добре в раменете и да не много стегната около гърдите. Що се отнася до ръкавите трябва да свършат около средата на бицепса, ръкава на ризата не трябва да бъде провиснал, но и не трябва да бъде тесен може лесно да разберете това. От плата до рамото трябва да остава един пръст разстояние, тогава ще бъдете напълно сигурни че тя няма да ви бъде тясна. Някой от мъжете носят ризите с къс ръкав разкопчани, но имайте предвид че ризата трябва да бъде по-различна кройка и нейната дължина е по – къса, обикновено е точно до кръста, подгъва е на квадрат не е заострен или извит както при официалните ризи. Ризите с къс ръкав се съчетават идеално с тениска и ежедневни дънки или панталони. Придържайте се към традиционните цветове бял,син и д.р. Ризите обикновено трябва да стоят на закачалки, но това не е винаги възможно ако сте предприели пътуване. Хубаво е да знаете как се сгъват ризите с къс ръкав, за да не бъдат измачкани. Следвайте тези лесни стъпки.

Поставете риза на плоска повърхност това може да бъде гладачна маса, леглото или пода. Закопчайте всички копчета, за да намалите намачкването опитайте да изгладите гънките. Ръкавите трябва да бъдат сгънати по посока центъра. Използвайте шевовете на рамото, за да разберете къде да направите сгъването. Идва ред и на най – важната част яката. Изберете яката дали да бъде сгъната, прегъната или напълно разгъната. Яката трябва да се сгъне отново към центъра в зоната на раменете. При правилно сгъване яката придобива форма на правоъгълник. Ризата с къс ръкав е идеална за лежерна и неангажираща среда, но никога не правете опити да комбинирате риза с къс ръкав и вратовръзка. С правилно съчетаване на дрехите винаги ще получавате положителни коментари и добро впечатление.

 

Как да изберем качествена мъжка риза

stock_prod48632_image_1391291641-460x580В миналото модата се смяташе, като интерес само за жените. Но в сегашно време доста мъже показват своя интерес към мъжката мода. Във всеки мъжки гардероб присъстват тениските, пуловери, жилетки, сако и една стандартна мъжка дреха ризата. В тази статия ще ви дадем няколко лесни съвета как да разпознаете перфектната мъжка риза. Качествената мъжка риза може да я познаете по три основни фактора яка, платка на гърба, копчета.

Един от най видните елементи на ризата това е яката. Има няколко различни типове яки прилепена, яка с копчета, за папионка,клубна и най – разпространената класическа яка. Ширината на яката влияе оптически и на силуета. Затова и може би са най предлагани ризи с класическа яка, този тип яка ще предаде издълженост на лицето и шията. Хубаво е да спазвате правилото когато носите вратовръзка, ризи с по – широки яки съответно с по – дебел и голям възел. Ризи с класическа яка съответно да се слага вратовръзка с по – малък възел. Яка която няма междинна подплата губи своята форма, това говори за не качествена мъжка риза. Много лесно може да разберете, ризата дали е с яка е от този тип или не. Хванете яката от двете страни и ще усетите липсата или наличието на тази междинна подплата. По отношение на яката и маншетите, ако има гънки или мехурчета това говори, че подлепващия материал е не качествен или, че са конструирани не правилно. Платката на гърба никак не е маловажна. При закупуването на риза обърнете внимание на този елемент. Платката трябва да е зашита по средата и нишките на плата да не вървят хоризонтално, а леко диагонално. Това е особено важно ако ризата е с райе. Друг важен елемент на ризата това са копчетата. Те са едно от нещата, които се забелязват лесно. Копчетата на качествените ризи са изработени от естествен седеф. За да проверите копчетата дали са изработени от естествен седеф ги по завъртете на слънчева светлина, той се оцветява в различни отблясъци. Има също копчета доста разпространени изработени от еко седеф, той също блести, но без нюанси. Важно е за качествената риза копчетата да са зашити добре и да нямат стърчащи конци. Когато си купувате риза избирайте плат който се глади лесно защото поддръжката е също толкова важна колкото изработката на ризата.

Мъжките дрехи също могат да бъдат ярки и цветни, не трябва да се ограничават само в скучни и тъмни цветове, но преди да закупите каквато и да било цветна риза започнете от белия и синия цвят. Те ще изглеждат добре с почти всяка комбинация от цветове. Ризата не е никак скучна или официална дреха. Може да я носите по няколко начини спрямо визията ви и стила на обличане. Изберете вашата качествена риза от riza.bg, за да се разграничавате от носещите на около мъже с тениски.

Подходящи ръкавели за вашата риза

french-cuff-shirts-for-men-suitНе е тайна, че силния пол залага на малките детайли в облеклото си. Като основно бижу към луксозните или стандартни костюми са ръкавелите. Ръкавелите са се появили в мъжкото облекло не заради практическата нужда, а по скоро за украшение. Не само жените могат да бъдат оригинални със своите аксесоари, мъжете също го постигат и изглеждат елегантни и стилни. Мъжете 90% от времето си обичат да носят любимите си дрехи и по – рядко експериментират, но да изглеждат елегантни на официално събитие незаменима част е вратовръзката след нея се нареждат и ръкавелите. С ръкавелите вашето облекло ще има изискан завършен вид.

Бутонелите или както са по известни в България ръкавели се поставят на ризи с френски маншет, те са двойни и се носят прегънати нагоре,имат четири илика именно от този тип маншети започва носенето на ръкавелите. Ризи с този тип маншет се носят само с костюм, тъй като са най – официалния вид. Някои ризи имат копче и илик по едно или по две на ръкав, други имат само илик те се закопчават с тези специални копчета наречени „ръкавели”. Повечето мъже решават, че поставянето на ръкавелите е малък детайл и се слага на бързо, мнозина пък биха се запитали след като има копче и е по – удобно с него, защо се поставят и ръкавели? Отговорът е кратък защото е много по-изискано, стилно и елегантно придава завършен вид на ризата и на едно официално събитие няма как да не получите възхищения от околните. Някои ръкавели могат да бъдат изработени по поръчка, да имат монограм, други могат да бъдат направени от полускъпоценни камъни или да бъдат изработени от благородни метали.

Има различни видове ръкавели: Ръкавели свързани със синджирче. При някои едното копче е по – малко и преминава през двата илика, подобно е на обикновено копче. При други едно копче е подвижно слага се след като синджирчето минава през двата илика. При всички случай по-голямата и по – красива част е от външната част на ръкава. Друг вид ръкавели, които се наричат „копринен възел” те са също толкова официални като металните, но се изработват от еластични платове. В зависимост от случая, ръкавелите могат да бъдат изчистени модели, но могат да се намерят и ръкавели в различни цветове. Най – широки възможности при избора на ръкавели са за бизнес , офис или ежедневния ви костюм. Някои мъже избират строги, изчистени ръкавели други предпочитат ръкавели украсени с камъни а трети се спират на най – предпочитаните цветни модели, те главно съответстват с цвета на вратовръзката или ризата и това ги улеснява при избора им.

Ризи с различни видове маншети, които са подходящи за поставяне на ръкавели.2

Жените при избор на подарък за своите половинки избират стилен портфейл, часовник, марков парфюм и доста често срещан ръкавели. При покупка на ръкавели трябва да познавате добре вкуса и стила на обличане на мъжа до вас, но все пак ако имате някакви съмнения се придържайте към класическите и стандартни форми, овална или правоъгълна форма, . Предлагат се и в по нестандартни форми като в формата на сърца, автомобили и черепи но те не могат да се съчетаят с официално облекло. Преди да закупите този вид подарък разгледайте добре ризите на притежателя и се уверете че ,има подходящи ризи с двойни маншети или поне с комбинирани. Ако не откриете такава към ръкавелите ще трябва да прибавите и една подходяща риза. Добре е да знаете, че търсенето на ръкавели не е лесна работа, защото оригиналните подаръци изискват време.

 

Как да запазим белия цвят

designer_shirtВсички притежаваме бели дрехи, те символизират чистота, свежест все положителни емоции, но има и един голям недостатък, че се цапат веднага след като бъдат облечени. Но всеки един притежател иска да запази снежната си бяла дреха и тя да изглежда винаги бяла. Всички знаем как понякога бялото придобива онзи ужасен сив цвят, в тази статия ще разберем как да се грижим за белите дрехи и как бялото да остане бяло.

Винаги преди прането третирайте петната по дрехите, така имате по – добър шанс петното да изчезне. Перете белите дрехи с други бели не ги смесвайте с цветни дрехи, винаги трябва да използвате топла вода,но и трябва да бъдете внимателни с дрехите, които се свиват. Студената вода не може да отмие петната. Ако използвате белина перете на ниска температура, уверете се, че сте я разредили или пералнята машина има такава функция за пускане на белина, но имайте предвид, че белината е доста агресивна към някой тъкани. По – възможност простирайте всичко бяло навън ,на слънчева светлина и ултравиолетовите лъчи ще ви помогнат да избелят всяко упорито петно. Оставяйте ги колкото се може по – дълго за максимален ефект.

Ако искате наистина бялата риза да изпъкне я носете с тъмно сако или с вратовръзка в по–ярък цвят. Тогава бялата риза ще изглежда още по – бяла. В много случай този метод помага, правилно съчетана бяла дреха с чифт ярки обувки или чанта тогава цвета изпъква още повече.

Бялото е цветът въплъщаващ чистотата и невинността, но белите дрехи си имат и техните недостатъци ето и някои от тях.

Белите дрехи създават оптическа илюзия за обем, петна от дезодоранти, петна от изпотяване, постоянно трябва да внимавате къде сядате всички тези фактори са недостатъци на белия цвят. Трудно е бялата дреха да се запази без дори едно малко петно, но нека това да не ви отказва носенето на този цвят. Правилното поддържане е нужно за всяка дреха.

 

Модерна и елегантна визия с мъжката ризата

outfit-ideas-with-men-sperry-shoes-8Малко дрехи от гардероба могат да те накарат да се чувстваш елегантно, коя друга би била ако не ризата? С ризата ще се чувствате спретнати и най – вече ще бъдете уверени в стила си. Носенето на риза веднага променя начина по който те възприемат околните. Избирането на правилната мъжка риза никак не е сложно, за да ви стой добре трябва да обърнете внимание на детайлите размер, материя и яка. Хубаво е да сте запознати кога и как да комбинирате риза със спортно сако, риза с дънки, риза с пуловер в дадени ситуации да не се чудите как да ги съчетаете, а да бъдете на правилното място с правилното облекло. В тази статия ще ви запознаем с няколко комбинации често срещани при мъжете.

Комбинацията риза и дънки е спортна. Въпреки че, по този начин част от елегантността на ризата се губи, ако сте подходили правилно пак ще изглеждате добре. Трябва да обърнете внимание на няколко неща – цвета на дънките, моделът на ризата и дали трябва да приберете ризата в дънките. Дали ще приберете ризата в дънките това зависи от вас, но ако искате да изглеждате по – модерно не я прибирайте. Когато носите риза, по – тъмните дънки са препоръчителни защото подхождат на повечето цветове. Тъмна риза и тъмни дънки са доминираща гледка, ако искате да постигнете лежерен и плажен вид съчетайте светли дънки и светла риза по възможност бяла. И в двата случая ризата не трябва да е прибрана в панталона.Ако обичате да носите ризата над панталона, най- подходяща е риза по тялото. По този начин ще изглеждате по-слаб. В такива случаи изглежда по – добре когато гърбът на ризата е по – дълъг от предната част и завършва с овална форма. Основното за което трябва да внимавате е съотношението на дължината на ризата с вашият торс. Ако ризата е дълга това създава впечатлението, че сте по – нисък. Белите и черните ризи подхождат на всички дънки, но ви препоръчваме да експеремeнтирайте и с други цветове. Раирана риза върху дънки е подходяща за петъчно излизане, а риза с флоарни мотиви ще ви накара да изглеждате шик. Избягвайте да носите риза с тъмно каре и дънки, особено прибрана в панталона, също така не забравяйте за дължината на ризата.

Риза и пуловер доста често срещано през зимните месеци. Ако не носите сако пуловера е алтернатива за студените дни. Трябва да уточним, че не става въпрос за дебели пуловери с ярки шарки. Материалът обикновено е вълна или памук, при специални случаи и кашмир. Има различни модели пуловери и жилетки. Тези които са най-стилни са с кръгло и V- образно деколте. Може да оставите яката под пуловера или да я извадите, може да оставите най – горните копчета разкопчани или да закопчаете ризата напълно. Ако избирате последният вариант трябва обаче да сложите и вратовръзка. И кръглото и V-образното деколте са подходящи но, V – образното деколте излага по -добре на показ стилната ви риза и вратовръзка. Пуловерите могат да бъдат и с различен десен. Изберете дюс сиво, графитно или черно те подхождат на всяка риза. Светло синьото и виолетовото са шик, а бяло и черно изразява увереност и присъствие. По – топлите и свежи цветове не са подходящи. Компромисен вариант са ромбовете. Те могат да внесат свежест, много добре стоят на едноцветни ризи и ризи с дребно райе, но избягвайте да ги носите с по – едри шарки. За да седи ризата перфектно трябва да е по тялото, за да не се набира. Когато купувате пуловер пробвайте го с риза, за да се уверите, че не е нито прекалено широк, нито прекалено тесен.outfit-ideas-with-men-sperry-shoes-12

Сако и риза с тази комбинация няма как да не изглеждате елегантно. Спортното сако подобрява силуета, повдига и визуално разширява раменете. Сакото е меко и топло подходящо за есенните дни.Сакото най – добре се комбинира с риза отколкото с тениска, но и това е доста срещан вариант сред младежката визия.

Коя от тези визии ще изберете, за да бъдете елегантни решавате вие, обръщайте внимание на малките детайли, за да изглеждате винаги стилни.

Как лесно да изгладим ризата

2473db660Едно от нещата, което няма да говори добре за облеклото ви това са измачканите дрехи, няма по ясен знак от това, че не държите на външният си вид. Някой материи се гладят трудно и много хора ги избягват, но има дрехи които не могат да се облекат ако не са прецизно изгладени. Една от тях е ризата, при нея няма нищо сложно ако знаете последователността на гладене. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат, че няма нищо трудно в техниката на гладенето.

Едно от важните неща когато гладите е да не бързате, защото и най – скъпата ютия да държите в ръцете си няма да ви помогне, затова си отделете повече време. Гладенето може да бъде сухо или с пара. Преди да започнете да гладите каквато и да била дреха се съобразете с написаните изисквания на етикета. Също така обърнете внимание на степента на ютията изберете тази, която е подходяща за материята. Ако не сте сигурни за степента на гладене по – добре включете на най – ниската и когато установите, че е прекалено ниска тогава я увеличете. Преди да започне гладенето проверете ютията дали не е замърсена или прегряла, за да не изгорите дрехата или оставите мръсно петно. Когато започвате да гладите дрехата може да я напръскате и оставите за 1-2 минути да се навлажни добре. Гладят са само абсолютно чисти дрехи, защото дори незабележимите петна по тъканите стават забележими след като бъдат изгладени.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат при гладенето на риза то протича по следния ред:

Яка – Яката гладете от ъглите към средата наопаки, а след това и на лице.

Маншети – Маншетите не бива да ги сгъвате. Започнете от ръба и продължете навътре.

Ръкави – Изгладете вътрешната част на ръкавите, като движите ютията от долу нагоре към раменете. Първо минете по външната част на целия ръкав, а след това по вътрешната. Повторете същото движение и с другия ръкав.

Предна част – Когато се гладят предните части на ризата се глади първо едната предница после гърбът и след това другата предница.

Гърбът – Започнете гладенето от горната част на гърба като сложите едната й страна на края на дъската за гладене. Движете ютията от рамото към центъра на гърба. След това изгладете и другото рамо по същия начин.

Не забравяйте да изгладите всички шевове, дрехите около шевовете се мачкат много, обърнете им повече внимание. Когато изгладите ризата си не бързайте да я прибирате при останалите дрехи в гардероба, оставете я да изстине 20-30 минути на закачалката, за да не се измачка отново. Гладете ризите си след като са изпрани, а не когато ви потрябват много мъже мислят че, това е женска работа но все пак е хубаво да знаеш как да се грижиш сам за себе си.

 

 

Есенна и Зимна мъжка риза

5_Svobodno vreme_Broi 75В зависимост от сезона мъжете трябва да разполагат с подходящите ризи, есента е времето когато започвате да се обличате по-дебело и сте в очакване на по-студени дни. По това време ризата може да се носи все още разкопчана или да се подава едва-едва под пуловера или сакото ви.

Тъмните цветове за лятото не са подходящи но за есента са добър избор. Подходящи са и шарките тъй като тя почти не се вижда, те са чудесен начин да внесете цвят в гардероба си, но без да става прекалено цветно. Например ризите в елегантно черно или зелено райе са по-удачни от едноцветна маслено зелена риза. Използвайте дребно каре или райе, тъй като повечето тъмни цветове не са подходящи за едноцветна офис риза. Райетата могат да бъдат лесно съчетани с връхната дреха и са подходящи за всякакви събития. Ако обичате да експериментирате с райетата може да пробвате с бежово,зелено и тъмно червено.

Зимата е подходящ сезон да добавите няколко цветни ризи към всички останали. Тъмните нюанси на синьото, зеленото и червеното са подходящи за това време на годината. Ако работното ви място е консервативно за тъмни едноцветни ризи, може въпреки това да ги включите под формата на райе или дребно каре. Тъмните комбинации на кариран плат биха стояли чудесно на работното място. Особено голямо внимание трябва да отделите на материите на зимните ви ризи. Помислете за материите като оксфорд или други памучни блендове. По – плътният плат предпазва добре от студа отколкото обикновения памук или лен. Ако се придържате към бялата или светло синя памучна риза, задължително си ги набавете от по плътен плат, ако въпреки това нямате възможност за нови попълнения в гардероба може да ги комбинирате с пуловер. Само наблюдавайте цветът им да е подходящ за работното място и да хармонира с цвета на ризата, което означава черно, сиво или друг цвят, да се съдържа в ризата.

Ризата е неизменима част в мъжкия гардероб, но се придържайте спрямо сезона с подходящата риза като се съобразите с материята и цвета, за да изглеждате елегантно.

Различни начини за носене на ризата

Ризата е вечен елемент който няма да излезе от мода, тя е перфектния избор за стилно облекло. При жените има много повече варианти за носене но при мъжете не е така, те са само два класически и съвременен. Класическият е по – подходящ за официални събития а съвременният е типичен за свободно време.

Класическият начин включва стриктно закопчани яка и маншети. Ризата задължително прибрана в панталона и се носи с вратовръзка. Също така може да облече ризата с елек или пуловер за по – елегантен вид. Много често при мъжете се среща този начин на носене тъй като и дрескода на работното място го изисква. За някои професии има по – строго изискване по отношение на работното облекло. Особено когато служителя допринасят за престижа на компанията, за която работят. Класическият начин ще ви помогне да запазите строгия и елегантен вид на облеклото. Може би най – трудното при този начин е да приберете ризата в панталоните.

Започвате деня с прилежно прибрана риза и след два часа това вече не е така, на много от вас това се е случвало. Същевременно сте попадали и на мъже, чиито ризи остават перфектно прибрани целия ден. Има някои неща, които ще ви помогнат да намалите честота на това упражнение. Първото е ако ризата е по – дълга така, че да не се изважда когато сядате. Освен това ако ризата ви е шита по поръчка и е съобразена с вашите мерки, така че ще е малко вероятно да се извади. Третото, когато прибирате ризата да подгънете ризата отстрани. Тези съвети ще ви помогнат до някъде но с последния начин с който ще бъдете най – сигурни, че ризата няма да се извади е да стоите абсолютно неподвижен. Това всичко може да ви бъде спестено ако носите ризата си над панталона, но ще изглеждате неглиже. В такъв случай ризата трябва да ви бъде 16 см под талията. Това важи и за тези който искат да бъдат с полуприбрана риза. Този ефект се постига най- добре като приберете едва – едва ризата, след което издърпате единия край под ъгъл 45 градуса.free-delivery-French-font-b-formal-b-font-white-collar-shirt-font-b-male-b-font

 

Съвременният начин ще ви помогнете да изглеждате лежерно. Ризата е над панталона, яката разкопчана, маншетите могат да бъдат както закопчани така и разкопчани. Най – актуалното е ризата да бъде наполовина прибрана в панталона с навити ръкави възможно най – небрежният начин. Може да срещнете и други варианти в модните среди но тези са най – разпространени.image1xxl

Задължителните ризи

stock_prod48635_image_482343557Има четири ризи, които всеки мъж трябва да притежава. Първата без която не може класическата чисто бяла риза. Макар и стандартна може да се използва за всякакви поводи. Гардеробът ви трябва да бъде разнообразен и балансиран, за да бъдете подготвени с всякакви видове ризи не само с тази.

Освен бялата изчистена риза за вечерни излизания трябва да имате и черна. Тя е чудесна за нощни забавления. Тя изглежда елегантно на мъже с по – тъмна коса и по – светла кожа и освен това се съчетава с почти всички стандартни цветове панталони. Вталената ( slim fit ) черна риза стой много шик и ако сте в добра физическа форма. Другата задължителна риза е светло синята, тя също се съчетава с широка гама вратовръзки и сака и особено подходяща за офиса. Четвъртият задължителен вид риза е бяла риза с френски маншети, тя е неизбежна при официални мероприятия.

Контрастните цветове на яка и маншети могат да освежат вашата риза. Яката и маншетите да са в различен цвят от основния цвят на ризата, чрез тези малки детайли тя ще остане като запомняща се. Другият вариант е яката и маншетите да са в друг цвят само от вътрешната страна тогава ефекта ще бъде по – дискретен. Най – популярен за такива цели е белият плат и райетата.

Има още един начин да освежите ризата поставянето на монограм, на който се гледа противоречиво някои смятат, че е проява на лош вкус други, че е чудесен начин за персонализиране. По отношение на позиционирането има две стандартни положения където се поставя. Едното е върху джоба, другото върху левия маншет. Дискретния монограм би бил най – добрия избор, изберете цвят който е близък на основния цвят на ризата. Освен това се препоръчва, че поставянето на монограм се поставя само на едноцветни ризи.

Определете дизайна на ризите си, както вие желаете. Може да подплатите всяка една част на ризата, тъй като тя се стой от доста елементи, а вие може да изберете всеки един от тях. Това е гаранция за много разнообразни комбинации.

Бизнес и офис ризата

вдъхновениеБизнес ризата също изисква внимание към детайлите не по-малко от официалната риза, заедно с костюма да са в синхрон, за да излъчват хармония. Видът плат и изборът на цвят на ризата изберете правилно защото тя е в основата на завършена елегантна визия. Има три основни разновидности на бизнес ризата: бизнес, бизнес – ежедневна и офис.

Бизнес вариантът е най-официален и костюмът трябва да е в „принципни” цветове, бизнес – ежедневното облекло не обръща толкова внимание на строгите форми. Бизнес облеклото и офис облеклото се различават. Офис облеклото е по-ежедневно и по-разчупено. Една риза може да бъде носена по различен начин, което придава различно излъчване, вариращо според професията ви. При корпоративни събития бизнес ризата изисква повече финес. Някои смятат, че освен за сватби ръкавелите са прекалено официални, но това съвсем не е така. На конференции, презентации и срещи ще изглеждате елегантно, но това е въпрос на личен вкус.

При бизнес визията най добре да не се отклонявате прекалено много от конвенционалните тоналности. Един ръководен служител, обръщаш се към колегите си, респектира най вече със строгостта на костюма си. Някои считат комбинацията черно и бяло за банална визия и залагат на сиви и сини ризи. Използвайте по-тъмни тонове, тъй като те в по голяма степен комуникират зрялост, а и вие бихте предпочели колегите ви да се концентират върху това което казвате, а не върху електриковите тоналности и разсейващи шарки на вашата риза.

Офис ризата зависи от корпоративната култура на работното ви място. Ако не сте сигурни как точно трябва да се облечете взимайте за пример колегите си, като основната идея ризата да е спретната и семпла. В офис който дрес – кодът не е толкова стриктен, има няколко модела ризи, които всеки трябва да притежава. Бялата риза, макар да е доста стандартна създава безупречен външен вид и най – широко приложима. Класическата синя риза е подходяща както за офис така и за извън офисни ангажименти разбира се съчетана с подходящата вратовръзка. Сивата риза е по изискан вариант от синята. И двете съчетани със спортно сако, представляват стилна комбинация без да се прекалено елегантни за офис. Ако дрес – кодът на фирмата е стриктен се придържайте към бялата риза.

Ако работите много и сте постоянно в движение изберете риза която ви е удобна. Запазете елегантните си ризи за събития, където те наистина ще бъдат оценени. За да сте сигурни, че не бъркате с цветовете се придържайте към класиката.