Подходящи ръкавели за вашата риза

french-cuff-shirts-for-men-suitНе е тайна, че силния пол залага на малките детайли в облеклото си. Като основно бижу към луксозните или стандартни костюми са ръкавелите. Ръкавелите са се появили в мъжкото облекло не заради практическата нужда, а по скоро за украшение. Не само жените могат да бъдат оригинални със своите аксесоари, мъжете също го постигат и изглеждат елегантни и стилни. Мъжете 90% от времето си обичат да носят любимите си дрехи и по – рядко експериментират, но да изглеждат елегантни на официално събитие незаменима част е вратовръзката след нея се нареждат и ръкавелите. С ръкавелите вашето облекло ще има изискан завършен вид.

Бутонелите или както са по известни в България ръкавели се поставят на ризи с френски маншет, те са двойни и се носят прегънати нагоре,имат четири илика именно от този тип маншети започва носенето на ръкавелите. Ризи с този тип маншет се носят само с костюм, тъй като са най – официалния вид. Някои ризи имат копче и илик по едно или по две на ръкав, други имат само илик те се закопчават с тези специални копчета наречени „ръкавели”. Повечето мъже решават, че поставянето на ръкавелите е малък детайл и се слага на бързо, мнозина пък биха се запитали след като има копче и е по – удобно с него, защо се поставят и ръкавели? Отговорът е кратък защото е много по-изискано, стилно и елегантно придава завършен вид на ризата и на едно официално събитие няма как да не получите възхищения от околните. Някои ръкавели могат да бъдат изработени по поръчка, да имат монограм, други могат да бъдат направени от полускъпоценни камъни или да бъдат изработени от благородни метали.

Има различни видове ръкавели: Ръкавели свързани със синджирче. При някои едното копче е по – малко и преминава през двата илика, подобно е на обикновено копче. При други едно копче е подвижно слага се след като синджирчето минава през двата илика. При всички случай по-голямата и по – красива част е от външната част на ръкава. Друг вид ръкавели, които се наричат „копринен възел” те са също толкова официални като металните, но се изработват от еластични платове. В зависимост от случая, ръкавелите могат да бъдат изчистени модели, но могат да се намерят и ръкавели в различни цветове. Най – широки възможности при избора на ръкавели са за бизнес , офис или ежедневния ви костюм. Някои мъже избират строги, изчистени ръкавели други предпочитат ръкавели украсени с камъни а трети се спират на най – предпочитаните цветни модели, те главно съответстват с цвета на вратовръзката или ризата и това ги улеснява при избора им.

Ризи с различни видове маншети, които са подходящи за поставяне на ръкавели.2

Жените при избор на подарък за своите половинки избират стилен портфейл, часовник, марков парфюм и доста често срещан ръкавели. При покупка на ръкавели трябва да познавате добре вкуса и стила на обличане на мъжа до вас, но все пак ако имате някакви съмнения се придържайте към класическите и стандартни форми, овална или правоъгълна форма, . Предлагат се и в по нестандартни форми като в формата на сърца, автомобили и черепи но те не могат да се съчетаят с официално облекло. Преди да закупите този вид подарък разгледайте добре ризите на притежателя и се уверете че ,има подходящи ризи с двойни маншети или поне с комбинирани. Ако не откриете такава към ръкавелите ще трябва да прибавите и една подходяща риза. Добре е да знаете, че търсенето на ръкавели не е лесна работа, защото оригиналните подаръци изискват време.

 

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *