Как да изберем качествена мъжка риза

stock_prod48632_image_1391291641-460x580В миналото модата се смяташе, като интерес само за жените. Но в сегашно време доста мъже показват своя интерес към мъжката мода. Във всеки мъжки гардероб присъстват тениските, пуловери, жилетки, сако и една стандартна мъжка дреха ризата. В тази статия ще ви дадем няколко лесни съвета как да разпознаете перфектната мъжка риза. Качествената мъжка риза може да я познаете по три основни фактора яка, платка на гърба, копчета.

Един от най видните елементи на ризата това е яката. Има няколко различни типове яки прилепена, яка с копчета, за папионка,клубна и най – разпространената класическа яка. Ширината на яката влияе оптически и на силуета. Затова и може би са най предлагани ризи с класическа яка, този тип яка ще предаде издълженост на лицето и шията. Хубаво е да спазвате правилото когато носите вратовръзка, ризи с по – широки яки съответно с по – дебел и голям възел. Ризи с класическа яка съответно да се слага вратовръзка с по – малък възел. Яка която няма междинна подплата губи своята форма, това говори за не качествена мъжка риза. Много лесно може да разберете, ризата дали е с яка е от този тип или не. Хванете яката от двете страни и ще усетите липсата или наличието на тази междинна подплата. По отношение на яката и маншетите, ако има гънки или мехурчета това говори, че подлепващия материал е не качествен или, че са конструирани не правилно. Платката на гърба никак не е маловажна. При закупуването на риза обърнете внимание на този елемент. Платката трябва да е зашита по средата и нишките на плата да не вървят хоризонтално, а леко диагонално. Това е особено важно ако ризата е с райе. Друг важен елемент на ризата това са копчетата. Те са едно от нещата, които се забелязват лесно. Копчетата на качествените ризи са изработени от естествен седеф. За да проверите копчетата дали са изработени от естествен седеф ги по завъртете на слънчева светлина, той се оцветява в различни отблясъци. Има също копчета доста разпространени изработени от еко седеф, той също блести, но без нюанси. Важно е за качествената риза копчетата да са зашити добре и да нямат стърчащи конци. Когато си купувате риза избирайте плат който се глади лесно защото поддръжката е също толкова важна колкото изработката на ризата.

Мъжките дрехи също могат да бъдат ярки и цветни, не трябва да се ограничават само в скучни и тъмни цветове, но преди да закупите каквато и да било цветна риза започнете от белия и синия цвят. Те ще изглеждат добре с почти всяка комбинация от цветове. Ризата не е никак скучна или официална дреха. Може да я носите по няколко начини спрямо визията ви и стила на обличане. Изберете вашата качествена риза от riza.bg, за да се разграничавате от носещите на около мъже с тениски.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *