Как да запазим белия цвят

designer_shirtВсички притежаваме бели дрехи, те символизират чистота, свежест все положителни емоции, но има и един голям недостатък, че се цапат веднага след като бъдат облечени. Но всеки един притежател иска да запази снежната си бяла дреха и тя да изглежда винаги бяла. Всички знаем как понякога бялото придобива онзи ужасен сив цвят, в тази статия ще разберем как да се грижим за белите дрехи и как бялото да остане бяло.

Винаги преди прането третирайте петната по дрехите, така имате по – добър шанс петното да изчезне. Перете белите дрехи с други бели не ги смесвайте с цветни дрехи, винаги трябва да използвате топла вода,но и трябва да бъдете внимателни с дрехите, които се свиват. Студената вода не може да отмие петната. Ако използвате белина перете на ниска температура, уверете се, че сте я разредили или пералнята машина има такава функция за пускане на белина, но имайте предвид, че белината е доста агресивна към някой тъкани. По – възможност простирайте всичко бяло навън ,на слънчева светлина и ултравиолетовите лъчи ще ви помогнат да избелят всяко упорито петно. Оставяйте ги колкото се може по – дълго за максимален ефект.

Ако искате наистина бялата риза да изпъкне я носете с тъмно сако или с вратовръзка в по–ярък цвят. Тогава бялата риза ще изглежда още по – бяла. В много случай този метод помага, правилно съчетана бяла дреха с чифт ярки обувки или чанта тогава цвета изпъква още повече.

Бялото е цветът въплъщаващ чистотата и невинността, но белите дрехи си имат и техните недостатъци ето и някои от тях.

Белите дрехи създават оптическа илюзия за обем, петна от дезодоранти, петна от изпотяване, постоянно трябва да внимавате къде сядате всички тези фактори са недостатъци на белия цвят. Трудно е бялата дреха да се запази без дори едно малко петно, но нека това да не ви отказва носенето на този цвят. Правилното поддържане е нужно за всяка дреха.

 

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *